Belilah Novel Aku!!!!

Wednesday, May 2, 2007

LIVERPOOL ARE GOING TO ATHENS FOR UEFA CHAMPIONS LEAGUE FINAL!!!







YYEEEAAAHHHH!!!! Tak sia2 aku berjaga malam sebab LIVERPOOL FC sekali lagi ke final champions league buat kali ke dua dalam tempoh 3 tahun...

LIVERPOOL yg tewas pada Chelsea di Stampford Bridge 1-0 minngu lepas bangkit menyamakan kedudukan melalui gol dari Daniel Agger pada minit 22. Berpunca dari sepakan percuma, Steven Gerrard membuat satu hataran leret(tapi laju) tepat ke Agger yg merembat dari jarak 12 kaki.

Kemudian ada beberapa percubaan menarik dari LIVERPPOOL seperti tandukan Peter Crough yg terkena kaki Petr Cech(saved tak sengaja je nih), tandukan Dirk Kuyt terkena palang, rembatan kuyt diselamatkan oleh cech dan gol Kuyt ,menyambar bola muntah hasil rembatan jarak jauh Xabi Alonso, pada batalkan kerana offside semasa masa tambahan.

Finally, ke penalty kick. Seperti final UEFA cup 2 thn lepas di Istanbul semasa mengalahkan AC Milan dan FA cup thn lepas mengalahkan West Ham, LIVERPOOL dengan jaya nya memenangi penalti dengan semua pemain LIVERPPOOL menyempurnakan penalti dengan baik punye... Reina saved 2 penalty dari Robben dan Geremi... Mourinho balik dgn muka masam.... hahahaha....Chelsea & Mourinho sucks!!!!!!!

LIVERPPOOL Fc penalty takers

  • Zenden (scored)
  • Xabi Alonso (scored)
  • Steven Gerrard (scored)
  • Dirk Kuyt (scored)

Chelsea Penalty Takers

  • Robben (reina Saved)
  • Lampard (scored)
  • Geremi (reina Saved)

So, who will LIVERPOOL meet in the final?? Will be MU or AC Milan (rematch for the Istanbul clash)?? Will see tonite.....

8 comments:

AWEEZ Qarnie said...

Ko pasan tak si jose tu kasi comment kat press conference camne?Nak cover malu bleh lak cakap besar lagi.Cover baekk punye!!

Sok aku nak gi Melaka wei.Jumpe apizz kat Melaka Sentral. Ko jadi ke nak gi umah Apizz mase die kawin nanti??Kite jumpe kat sane.Kalau ko tak datang memang aku sodok je ngan parang

Nanti papehal call aku dulu tau.Yang pasti dak umah semua wajib datang termasuk Hebat n Abul

aremierulez said...

aku dtg punye...
tp aku x de no hebat sama abul...
cam no nak contact..

harap2 thn ni liverpool menang lg la champions league...
LIVERPOOL 4EVA

AWEEZ Qarnie said...

Tu laa pasalnye,masalahnye dak apizz tak suke kat abul..aku mintak no abul kat die pun die ckp die takde..tak tau laa kenduri ni die kasi abul datang ke tak..ko pujuk laa mirul..die mesti dengar nyer

kalau setakat ACM liverpool leh titik laa,free je diorang tapau kang

AWEEZ Qarnie said...
This comment has been removed by the author.
AWEEZ Qarnie said...
This comment has been removed by the author.
aremierulez said...

Eh? bukan ke abul dgn apiz tu kwn baik ke? apsal leh gadoh2 lak ni?

harap2 liverpool leh sodok ac milan mcm 2 thn lepas

AWEEZ Qarnie said...

Baiknye...depan kite memang laa cover,actually abul taktau pun,aku tau lame dah,ingat korang tau..bukan gaduh,apizz tak suka ngan abul..ko pujuk laa soh apizz jemput abul skali wei,aku rindu gile kat abul ni

aremierulez said...

klu kite x dpt pujuk apiz pun, kite leh jumpe dia jugak kn?
aku rase x de masalah kot...

apiz tu keras hati la.. susah sket nk pujuk dia

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...