Belilah Novel Aku!!!!

Sunday, July 15, 2007

CEPAT EKSPRESS MACAM #@&!

Aku benci Cepat ekspress. Ya.. Setiap kali aku naik bas ni mesti ada problem. Paling terbaru masa aku nak ke Kuala Lumpur pada Jumaat lepas, bas pukul 3;30 petang. Dalam perjalanan di lebuhraya Ayer Keroh, rosaklah bas tersebut. Akibatnya, aku dan penumpang lain tersadai kat tepi highway tu selama 40 minit... Cilakak!!!!

Kononnya, driver dia suruh tunggu bas tambahan. Dah setengah jam tunggu, driver tu cakap tak de bas tambahan. Nampak mana-mana bas Cepat Ekspress, tahan pastu terus naik. Kalau kena berdiri, berdiri la kau sampai ke KL.

Tak sanggup aku ni, separuh penumpang dah tahan satu Bas Cepat yang lalu. Maka penuh la bas tersebut dengan penumpang bas aku yang berdiri. Last-last ade budak yang mengambil inisiatif tahan bas Maharani Ekspress. kebetulan pulak bas Maharani tu cuma ade 18 penumpang. Dapat gak la aku ke KL sambil duduk bukan berdiri. HAHAHA...

Ni bukan kes pertama Cepat ni buat taik. Dulu pernah sekali masa aku naik bas syarikat ni jugak la masa tahun lepas, bas yang sepatutnya bertolak pukul 3:30 petang akhirnya bertolak 7 petang. Kenapa? Alasannya, driver hilang. Gila, tak masuk akal. Macam mana la driver dia boleh hilang.

Bas bertolak lambat sejam pun satu lagi taik yang selalu diorang buat. Kalau air-cond rosak pun biasa gak. Sepanjang perjalanan la tak de air-cond dan kitaorang kat dalam ni macam cacing kepanasan.

Cepat Ekspress ni memang haram sungguh. Nasib baik masa aku balik tadi aku dapat duduk sebelah awek cun. Tapi tu tak de kena mengena dengan Cepat Ekspress. kalau aku naik bas lain pun, boleh gak duduk sebelah awek cun..

CEPAT EKSPRESS MACAM SIAL... MEMANG SIAL....!!!!!

4 comments:

Sheerna said...

yup...
cepat ekspress mmg leceh...bas buruk, tapi tiket mahal...
nak official website dorang pn tak jumpe...

Anonymous said...

senang cerita jangan naek lagi bas cept ekpress tu. cukplah sekali aku terkena. kalu terpaksa naek pun THAT THE LAST CHOICE!!!!

aremierulez ialah Amirul Idham said...

sheerna..
biasa la...
company macam tu mana ade web site...

anon...
yes...
same with me..
kalau itu je bas yg tinggal, terpaksa jugak la

fafa said...

yup2..aku setuju...aku pon ade mcm2pgalaman hampeh ngan cepat xpres nih..kene dudok kat seat b3,duit baki time beli tiket x dbalikkan,seat bus xleh nak sandar,
hmm mcm2 lg ah,klu air cond xde 2 xyah citer r,da berpuloh kali aku kene...so,xyah r nek bus cepat xpress 2 lg..bukan cepat pon...jd LEMBAP XPRESS...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...