Belilah Novel Aku!!!!

Thursday, July 12, 2007

FINALLY... DAPAT GAK TENGOK TRANSFORMERS

WWWWOOOOHHHHHOOOOO!!!!!!!!!!!!

Akhirnya dapat gak aku tengok transformers. Setelah berdepan dengan pelbagai dugaan sebelum ni, akhirnya dapat gak. Dengar cite, semalam merupakan show last transformers kat Mahkota Parade. Kira aku & housemate aku (tak semua la) merupakan antara yang terlewat la tengok cite ni... Aaahhhh!!! Whatever yang penting aku dah tengok...

Memang tak di nafikan, CGI tahap dewa!!! Memang nampak detail giler design badan semua transformers. Tapi ade gak yang tak best nye (tapi benda-benda kecik la) macam mulut Optimus Prime tak de penutup. Dia tutup pun kejap je. Lagi design robot pun lain, Bumbblebee patut Volkswagen Beetle tapi jadi Chevrolet Camaro... Tak pe la, nak buat macam mana, Michael Bay tak dapat lesen untuk tu. Satu lagi bila Megatron tak de meriam kat tangan kanan dia. Tu trademark dia, agak tak best la bile tak de.

Tapi kredit tetap patut di beri untuk Michael Bay. Satu filem yang memang best. 5 bintang dari aku. Harap-harap ada sequal (sebab Starscream hidup lagi).

Dah, aku nak mandi & pergi kelas.

4 comments:

makhluk buas said...

sorry la amirul. aku betul-betul bz gila tahap dewa.
tak sempat nak p internet.
internet pejabat aku pulak dah rosak.....
aku pulak banyak assignment luar.

apa-apa pun bagus la kalau hang dah pegi tengok transformer.
betul apa ko kata pasai megatron tapi dia punya meriam tu ada bila dia gabungkan tangan dia.

tapi ko tak heran ka apa jadi kat kereta polis jahat tu.....
mushkil aku.....

aremierulez said...

oh...
kereta polis tu nama dia barricade..

apsal ko pelik dengan kereta polis tu??

makhluk buas said...

ye la, ko tahu tak apa jadi dengan dia? dia tak dak pun waktu end....
bila pulak dia mati?

aremierulez said...

ha'ah eh...
aku pun x perasan dia..
maybe dia dgn starscream hidup lg x

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...