Belilah Novel Aku!!!!

Wednesday, November 7, 2007

MENONGKAH ARUS

Perbualan telefon antara aku dan pak andak ku...

"Assallammualaikum. Am, tengah buat apa?"

"Waalaikummussalam. Tengah baring-baring. Kenapa pak andak?"

"Oh. Am kat rumah sewa eh?"

"Ha, kenapa?"

"Ingat Am dekat UiTm tadi. Pak andak ada kat sini."

"Buat apa pak andak kat sana?"

"Hari kan farhan last paper exam dia. Ni nak ambik dia la ni. Nak bawak balik semua barang dia."

"Owh. Farhan dah last paper rupanya..."

(Farhan adalah sepupu aku yang belajar di UiTM Segamat dalam jurusan Diploma Perbankkan semester satu)

"Ha. Am abis bila?"

"Sabtu ni."

"Oh. Lama lagi. Ok la. Ingat Am ada kat sini. Boleh la jumpa."

"Oh. Ok la. Kirim salam kat Farhan."

-Perbualan tamat-

Aku cemburu. Sepupu aku dah habis exam. Tongah pun dah habis exam (kalau tidak salah aku la). Aku cemburu kepada kamu semua yang sudah habis exam.

Cepatlah habis exam ni. Kepala aku dah rasa berat gila 2-3 hari ini. Tidur ku tidak cukup kebelakangan ini. Jadual tidur dan makan ku juga tidak menentu.

Aku mahu cepat pulang dan tidur puas-puas. Aku mahu makan puas-puas masakan lazat ibu ku. Aku mahu bermalas-malasan di rumah bersama Play Station2 aku. Aku mahu semua itu......

Maaf.... Tajuk entri ini langsung tiada kaitan dengan isi kandungan entri ini.

10 comments:

azrul said...

aku belum habis, relax.. biarkan mereka yang habis tu.. eh, farhan tu laki kan? ke nor-farhana? kalau pompuan cun tak?

Puaka Petaka said...

ini merupakan corak abstrak


zsddjklcgbyvdo;o/mcan bosdzgyqsua beytxcvhIlIMJNLUDCN L;ILKX;L,JSXM,P
[z,p,c][p,c';d cvn;owenvPWEIHG9C8H409YFMWOIUFY04[qx iehfo2uep9x`2836x7rt-`od 3h09ufet4whomtiu789348t8uj4389[
awepofl-c043ir34
dfgjvnt98nhy94
fbvopietvgpoij
89o9oy776
s1rssr22xx
rfyujnrtyt
uhilmguymktuy
gi
m
i
e-


oleh kerana entry hang tak dak kena mengena, aku pun bagi komen yang tak ketahuan.....

aremierulez said...

azrul..
farhan tu laki la...
kau dgn faerrin sme je...cuba mencari gadis dr 1 blog ke blog yg lain...
eh..bkn ko dh ade gf ke?

puaka...
abstrak apakah itu??

RiZuAn@Bulus-san said...

aku pun ade lagi satu paper.
rilex bro. pejam celik, abis lar nnt.

nie aku kasi link tuk dwload highlight game mlm td.

http://sharebee.com/779e8a67

ade byk server tuk dwload, better ko amik zshare. k, YNWA

inah said...

sabo2..dah rabu ni..esok khamis, lusa jumaat, tulat sabtu..pastu kita enjoyyyyy (gaya Puteri TV3)

chaiyok2 =D

aremierulez said...

rizuan...
thanks bro...
bnyk info kau bg kat aku...
budi yg baik dikenang jua...
kau last paper bila?

inah...
yeah...kita enjoy...inah nak belanja aku ke untuk meraikan kemerdekaan exam.... (",)

tongah said...

ala...relax la nai...setiap orang ada bahagian masing²...kau paper lambat abis tapi dapat stduy secukupnya...aku paper abis awal tapi dapat study seringkasnya...huhuhu

aremierulez said...

tongah..
betul jugak..
tp soalan sem ni susah la...
mati akal aku di buat nya

RiZuAn@Bulus-san said...

same².
aku abis paper sabtu ptg. tak sabar rasenya. boleh tgk match Liverpool vs Fulham mlm tu dgn hati yang tenang dan free. YNWA

aremierulez said...

aku awal sket...
sabtu pagi..
yeah..liverpool boleh pulun fulham..
YNWA

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...