Belilah Novel Aku!!!!

Thursday, March 20, 2008

BALIK KAMPUNG!!!!!!! HATI GIRANG!!!!!!!!

Aku nak balik kampung kejap lagi. Gembira!!!!!

Kampung aku bukan di Batu Pahat. Walaupun aku dan family aku menetap di situ, tapi kampung aku sebenarnya di Selayang, Selangor. Kamu pernah dengar nama Kampung Nakhoda? Itulah kampung aku.

Biasanya kalau aku balik ke Selayang dari Batu Pahat, aku menaiki bas Batu Pahat - KL. Aku akan berhenti di puduraya.

Kalau aku balik beraya yang paling best. Biasanya bas tu kosong. Ye lah, siapa pulak la yang nak pergi ke KL masa-masa raya.

Pernah sekali aku ke KL dari Batu Pahat, dalam bas tu cuma ada driver bas, ayah aku, mak aku dan aku. Ada la 2-3 kali jadi macam tu. Sampai driver tu cakap family aku dah tempah bas satu bas nak balik raya.Kalau lebih sikit pun, ada la 3-4 orang lain yang naik sekali ke KL, biasanya cina atau india.

Ok, aku nak bersiap. Jumpa di lain masa.

5 comments:

aria ayumi said...

huhu. best kan dpt balik kampung... balik lek lok ye amie... moga slamat sampai :D

wandai said...

cakap kau pasal cuti mengingatkan aku pasal cuti pada hari esok..
entah mengapa, aku tidak bersemangat langsung untuk pulang ke kampung halaman..

palie said...

emm... balik kampung? dah xde istilah balik kampung dalam kamus hidupku... sbb skang aku dah bekerja kat kg.. hehehe...

F a r A said...

waaaaa. nak ekot balik kmpung!!
x)

aremierulez said...

ayumi...
tq ayumi...

wandai...
kenapa plak kau tak nak blik umah kau?

palie...
bukan best ke kalau dapat keje kat kmpg halaman...lagi aman beb..

fara..
apsal tak cakap awal2...klu tak dah lama ajak fara..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...