Belilah Novel Aku!!!!

Friday, December 12, 2008

PERBUALAN PENDEK

Berikut adalah beberapa perbualan pendek yang aku alami atau aku dengar sepanjang beberapa minggu lepas:

PERBUALAN 1

Antara Boss Tempat Aku Praktikal (BTAP) dengan jejaka handsome bernama Amirul (aku)

BTAP:
Macam mana kerja kat sini? Ok tak?

Aku:
Ok je, pak cik. (Aku panggil boss aku pak cik je).

BTAP:
Office aku ni memang kecoh sikit. Tapi kalau kau tengah tak happy, memang elok la kau datang sini.

Aku:
(Ketawa)

BTAP:
Ni... Kat sini, kau tak payah datang awal-awal sangat. Dalam pukul 9:30 ke, 10:00 ke. Ok la. Kau buat kerja sikit sampai lunch hour, lepas tu kau balik. Kat sini kau jangan buat kerja banyak-banyak. Nanti kau sakit badan.

Ha, tengok tu! Boss aku suruh aku balik awal. Bukan aku yang saja mau balik awal tau...

PERBUALAN 2

Antara kawan aku (kawan) dengan aku.

Aku: Aku benci betul la time cuti sekolah ni.

Kawan:
Kenapa pulak?


Aku:
Kau tengok la kat Summit ni. Penuh dengan budak-budak melepak. Buat semak je. Dah tu memekak je.


Kawan:
Ye la tu.. Biasa la, budak-budak baru nak naik.


Aku:
Tu la... Semak aku rasa. Benci aku.


Kawan:
Agaknya kan, masa kita jadi budak sekolah dulu, mesti student-student U masa tu benci kat kita jugak macam kita benci budak sekolah melepak kat Summit ni.


(Diam sekejap...)


Aku:
Ye la kot... Tapi bila budak-budak ni dah besar, dah masuk U jugak, mesti diorang pun rasa menyampah gak kat budak-budak sekolah ni.


Kawan:
Ye la tu....


(Diam kejap...)


Kawan:
Tapi kalau diorang tak masuk U, macam mana?


(Diam lagi...)


Aku:
Tapi aku rasa masa kita sekolah dulu, perangai kita tak macam diorang kan? (Saja tak nak jawap soalan tadi)


Kawan:
Ye kot...


(Diam lagi...)


Aku:
Jom pergi McD. Makan Prosperity Burger.


Kawan:
Jom....


Perbualan tiada hala tuju...

Sudah update episod baru di Tears Don't Fall

10 comments:

en_me said...

jommm makanns prosperity burger ittewww.. nyam nyam

diya said...

adesss. sporting nya lah bos amie tu. siap suh dtg lambat.

aremierulez said...

en_me..
jom.. tapi sekarang ni burger tu dh mahal gila la...

diya...
tu la pasal..
nampak muka dia mcm garang..

Hujan Malam said...

nai..lma xkomen..hehe..haah..burger tu mhal gle..nsb xmnat..hehe

aremierulez said...

hujan malam..
tau tak pe...
klu nk mkn burger tu, kena berjimat sket la...

penanya (?) said...

ok semua, makan di mc'd, n semua on me? how?

dakchomey said...

igt lak dia kat perbualan dia yea..

aremierulez said...

penanya..
kau nak belanja ke?
aku ok je...
hehehe..

dakchomey..
mesti la ingat..
blum nyanyuk lagi...

joey said...

hehehehe.........motif perbualan menjurus ke arah makan posperity burger....ahaks..

aku dah try burger tu....ermm....not my taste la

aku lebih suka twister fries...nyam..nyam

aremierulez said...

joey..
mungkin itu motif sebenar perbualan ini...
oh.. aku plak jarang makan fries..
aku tak pernah order set kalau kat McD..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...