Belilah Novel Aku!!!!

Wednesday, June 10, 2009

NOKIA MELANCARKAN PRODUCT LINE TERBARU

Kesan kegawatan dan kemerundungan ekonomi dunia telah menyebabkan banyak syarikat yang selama ini gah akhirnya jatuh menyembah bumi.
 
Paling terbaru, syarikat General Motor (GM) yang terkenal dengan Hummer keluaran syarikat mereka pun telah bankrap dan terpaksa melelong Hummer mereka ke satu firma di China.
Mengejutkan bukan? Belum cerita pasal AIA dan syarikat-syarikat lain lagi tu.

Nokia syarikat telefon bimbit yang terkenal di seluruh dunia ini juga menerima tempias yang hebat. Nokia kini bukan sahaja berdepan dengan pesaing mereka seperti Samsung, Sony Ericsson, Motorola dan syarikat –syarikat lain, malah syarikat Komputer terkenal, Apple, yang kini telah menghasilkan iPhone 3G yang mampu menggugat model-model telefon ciptaan Nokia.

Untuk mengelakkan Nokia terjerumus ke lembah bankrap seperti GM, Nokia mengambil langkah drastic untuk mengeluarkan produk baru yang berlainan dengan dulu. Nokia kini tidak mahu menumpukan idea mereka ke atas Telefon Bimbit semata-mata. Mereka kini mengeluarkan product line baru iaitu selipar jepun.
Tak percaya? Sendiri kasi tengok.



Hahahaha….. Gurau je seh….

Aku dah update episode baru Tears Don’t Fall.

9 comments:

Fiziy said...

betul jugak tu. nokia buat pijak pijak je. haha

Amirul said...

haha...
biar kena pijak janji untung

Diya Kamaruzaman said...

hahaha. ada jugak nokia versi selipar. ingatkan henpon je =p

Amirul said...

diya....
nak maju kena wat bnyk produk.....

fairuz said...

aku dah tak pakai nokia ni..haha..

tapi kalau yang ni, mungkin aku boleh pertimbangkan untuk membelinya...macam murah je..

Amirul said...

fairuz...
jangan kau sangka kan bende ni selipar, dia murah..
mahal tu beb...
harga macam 3315 masa baru mula2 keluar dulu..
ehe..

joey said...

hahahaha....motif nokia buat selipar??

aku dah tak pakai handphone nokia lagi...(nak gi carik ni selipar nokia...hehehe...selipar adibah pun okay aper...hehehe)

Amirul said...

joey..
adibah aku tak pernah dengar...
biasenya abibas selalu gak aku dengar...

dakchomey said...

hahahhah...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...