Belilah Novel Aku!!!!

Tuesday, June 23, 2009

SATU LAGI TRANSFORMASI BAGI BLOG INI DAN KENAPA AKU LAMA TAK UPDATE BLOG INI SERTA MIMPI YANG MELANDA AKU

Ok. Aku kembali. Seperti biasa, bila aku lama sudah lama sangat tidak update blog kesayangan kamu ini, aku akan tampil dengan alasan. Samada alasan itu masuk akal atau tidak, itu kita tak tahu lagi.

CHAPTER 1 - THE 3-COLUMN

Mungkin kamu kini sudah sedar yang aku sudah menggunakan 3-column layout untuk blog ini.

Aku merasakan bila aku gunakan 2-column untuk layout, ia jadi serabut. Walaupun 3-column ini nampak serabut juga, tetapi 2-column lebih serabut. Lagipun, aku tak pernah guna 3-column layout untuk blog aku. Apa salahnya jika aku buat pembahuruan.

Aku juga ada membuat beberapa adjustment pada widget-widget di bahagian sidebar. Dan juga telah menyebabkan aku kehilangan beberapa link di bahagian blog roll. Aku memang cuai.

CHAPTER 2 - FAIL TO UPDATE

Secara jujurnya, aku ada banyak entri yang aku simpan di dalam simpanan aku. Hanya perlu klik "PUBLISH POST" untuk mempubliskan entri aku. Cuma aku rasa ada beberapa entri yang tak sesuai aku publish di blog aku buat masa sekarang kerana mungkin boleh menyentuh sensitiviti pembaca dan orang lain.

Jadi, aku akan terus menyimpan entri tersebut dan menunggu masa yang sesuai untuk aku publish kan atau aku akan terus peruk kan sahaja entri itu. tunggu dan lihat sahaja ya?

CHAPTER 3 - DREAM

Ok. Aku mahu cerita pada kamu tentang mimpi yang aku alami sejak beberapa kali. Kamu boleh gelak bila mendengar tentang mimpi aku dan berkata aku paranoid, tetapi aku tetap mahu bercerita juga.

Mimpi aku simple sahaja. Aku bermimpi yang aku sudah berkahwin dan mempunyai dua orang anak kembar tak seiras, satu lelaki dan satu perempuan.

Yang tak menariknya, aku tak nampak siapakah muka isteri aku dalam mimpi aku itu. Dalam mimpi aku itu, aku cuma nampak belakang badan isteri aku sahaja.

Rambut panjang lepas dari bahu sedikit, rambut hitam (sudah pasti aku tak kahwin dengan minah saleh) dan suara isteri aku itu agak lembut.

Aku dah mimpikan perkara yang sama dalam 2-3 kali. Jadi agak menggangu fikiran. Cuma apa yang berlegar dalam kepala aku sekarang ialah adakah mimpi itu benar? Adakah ia satu petanda pada aku? Adakah aku kini mempunyai kebolehan Precognitive Dreaming (mampu melihat masa hadapan melalui mimpi), sama seperti Angela Petrelli? (Aku ni betul-betul dah terlampau banyak menonton cerita Heroes).

Biarkan sahaja ia menjadi mimpi yang tak bermakna.

Aku dah update episod baru Tears Don't Fall.



Get your own Poll!

8 comments:

fairuz said...

nanti aku tolong panggilkan matt untuk tolong explore lagi mimpi kau...

nak lebih hebat, sylar mungkin boleh membantu..ahaha

kau ni memang suka mimpi pasal pompuan ke? haha

Amirul said...

Sylar tu bukan nak membantu...
tu nak membunuh...

sebagai lelaki, mesti la kau mimpi pasal pompuan. tak kan nak mimpi psal laki lak kot..

bru cool mimpi pasal pompuan..
hahaha...

en_me said...

tahniah pasal blog.. keep it up

thanx singgah2 jenguk2 komen2 blog me yg itteww.. salamm bro

Hujan Malam said...

ha, ni msti selalu berangan nk kawen smpi termimpi2..dh sampai seru kot..hehe

Amirul said...

en_me..
sama juge bro..
slalu singgah sini..

hujan malam..
sampai seru?
kerja pun tak lagi..

azman / athena said...

nanti aku suruh Bell bela rambut panjang, lepas bahu sket

Amirul said...

cendol....
setakat bell tu...
bela rambut sampai tumit pun aku tak pandang...

azman / athena said...

tapi dia dah "you may kiss the bride?"..hahahahahahahahha..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...