Belilah Novel Aku!!!!

Monday, September 14, 2009

GADIS MISTERI, KUASA INTERNET TERHADAP WANITA CANTIK DAN SOLEKAN BERLEBIHAN AKAN MEMBUATKAN WANITA KURANG CANTIK. OOHH.... FEMININ-NYA ENTRI INI...

AMARAN: Entri ini boleh mengurangkan pahala puasa anda. Baca pada waktu malam untuk keselamatan pahala anda

Macam sial. Panjang pulak tajuk entri aku ni. Tapi memang tajuk yang mempunyai rasa feminin yang kuat.

Oh, ya. Leah Dizon sudah kembali. Sila tengok banner kalau kamu tidak perasan.

Tapi Leah Dizon pasti akan cemburu dengan aku jika dia baca entri ini. Maafkan abang, Leah. Abang bukan nak menduakan, sayang. Cuma mahu sayang bermadu sahaja.

Ok. Serius sikit.

Tujuan aku menulis entri kali ini ialah untuk memperkenalkan aku kepada teman wanita aku. Setelah sekian lama mencari Mrs. Right (setelah dating sana, dating sini. Tengok wayang sana, tengok wayang sini. Teman shopping sana, teman shopping sini) dengan pelbagai jenis perempuan, akhirnya aku sudah bertemu dengan "The One."

Memperkenalkan teman wanita aku......






Cute kan girlfriend aku? Kulitnya yang putih, pipinya yang gebu, matanya yang cantik dan redup, dadanya yang... Ehem.. Sendiri faham ya, dan raut mukanya yang innocence dan seperti kanak-kanak kecil dan memakai cermin mata dengan bingkai yang simple ini telah membuatkan aku terpaut hati kepada nya....

Siol la korang. Apahal korang tak percaya? Aku tahu aku bukannya kacak sangat (tapi kacak sikit dari Fairuz Mokti), tapi tak kan lah aku tidak boleh memiliki wanita secantik ini....

Ok. Memang betul. Dia bukan teman wanita aku. Lagipun dia bukan orang Malaysia pun. Namanya Tran Ha. Nama panggilannya Elly. Di dunia internet, dia dikenali sebagai Elly Tran Ha. 

Apa yang aku tahu, Elly mula popular sejak akhir bulan Ogos yang lepas (mungkin lagi awal, aku yang ketinggalan mungkin). Elly berasal dari Vietnam. Dan dia baru berumur 16 tahun.

Full name: Tran Ha

Nickname: Elly

Nationality: Vietnamese

Birthday: 06-08-1993

Heigth: 168cm

Weigth: 47kg


Menurut sumber awal yang aku baca, Elly merupakan seorang blogger di Vietnam. Elly menjadi popular dalam satu malam apabila beliau mengupload banyak gambar-gambarnya di blognya.

Gambar-gambar tersebut tersebar di seluruh dunia dan menjadikannya sekelip mata. Elly menjadi pujaan semua bangsa di dunia (termasuk bangsa 1Malaysia) dan di setiap website di dalam pelbagai bahasa. Mereka sibuk membincangkan tentang Elly dalam blog, forum dan website di seluruh dunia.

Tapi kalau blogger, apa alamat blognya?

Kemudian, percanggahan pendapat mula timbul apabila gambarnya yang berposing ala-ala model dan gambarnya yang berkualiti tinggi di percayai diambil oleh jurugambar profesional.

Timbul pula spekulasi baru. Ada yang mengatakan yang nama sebenar Elly bukanlah Tran Ha, tetapi Kim Hong. Dari namanya, berkemungkinan Elly berasal dari Korea, China atau Hong Kong. Ada gosip yang menyatakan yang Elly sebenarnya berumur 20 tahun. Kemudian ada pula yang menyatakan Elly berumur 22 tahun. 

Ada juga website yang menyatakan yang Elly sebenarnya seorang model profesional di Vietnam/Korea. Sebab itu banyak gambarnya berposing tersebar di internet. Kemudian keluar pula gambar ini....


Jadi, adakah Elly penyanyi? Mana satu yang betul? Blogger? Model? Penyanyi? Jangan lepas ni keluar gambar dia berlakon pula.

Ok. Sekarang beralih kepada solekan. Aku pernah mendengar mama aku berkata,

"Perempuan yang cantik, kalau dah terlampau di solek pun boleh jadi buruk. Make-up ni tak semestinya boleh mencantikan muka, kadang-kadang boleh jadi makin tak lawa. Kadang-kadang dengan gincu yang nipis dan basic powder dah cukup buat perempuan tu berseri-seri."

Itu kata-kata mamaku. Aku tak tau kenapa mama berkata demikian pada aku. Mungkin inilah akibatnya jika seorang ibu yang mahukan anak perempuan tetapi kesemua anak yang dilahirkan adalah lelaki. Tiada orang yang boleh dikongsikan oleh mama aku kalau mahu berbual hal kewanitaan. Akhirnya, aku sebagai anak bongsulah yang menjadi mangsa.

Mula-mula aku tidak berapa faham apa yang mamaku cuba sampaikan sehinggalah aku melihat gambar-gambar di bawah ini....






Ya. Orang yang berada di dalam gambar ini sama dengan orang yang berada di gambar di atas. Ini juga gambar Elly Tran Ha.

Macam yang aku tulis, ada spekulasi yang mengatakan yang Elly merupakan seorang model. Ini ialah gambar porfolio beliau sebagai model.

Aku rasa kamu pasti setuju dengan aku jika aku katakan gambarnya yang bersahaja tanpa solekan sambil memakai kaca mata di atas adalah jauh lebih lawa dan cute dari gambar posing modelnya ini kan? Solekan berlebihan memang boleh mengubah dari comel ke kurang comel. Bukanlah terus menjadi hodoh, cuma muka Elly tanpa solekan lebih baik dari solekan tebal berserta warna rambut yang seakan tidak kena dengan kulitnya yang putih itu.

Sekarang anakmu ini sudah faham maksud mu wahai mamaku...

Moral of The Story

1. Gadis Misteri

Walaupun gambar Elly tersebar di seluruh dunia, tetapi masih tiada orang yang dapat mengetahui identitinya yang sebenar. Apa namanya yang sebenar, dari mana asalnya, berapa umurnya, apa pekerjaannya, masih menjadi misteri. Walaupun kita boleh mencari hampir semua maklumat di dalam internet, tetapi kita masih gagal mengesan identiti sebenar Elly ini.

Sama seperti Denise Milani. Identiti model yang hot ini masih menjadi misteri walaupun ribuan gambar posing mautnya tersebar diseluruh dunia.

Amaran kepada blogger lelaki: Jangan cuba search gambar Denise Milani di siang hari. Kalau gambar Elly Tran Ha boleh mengurangkan pahala puasa, gambar Denise Milani boleh membatalkan puasa kamu. Serius ni.

2. Kuasa internet terhadap wanita cantik

Kalau kamu wanita, mempunyai muka yang cantik, potongan badan yang menarik dan dada yang.... ehem.. mantap, kamu pasti boleh popular dalam satu malam sahaja. Elly dan Denise adalah antara contoh yang terbaik. 

Ada banyak lagi contoh tapi aku malas mahu cerita. kamu Google sendiri. Tapi jika blogger lelaki ingin tahu nama-nama lain, belanja aku makan dan aku akan bagi satu senarai nama yang panjang. Amat panjang..... hehehe...

3. Solekan berlebihan akan membuatkan wanita kurang cantik

Solekan berlebihan boleh membuatkan Lisa Surihani menjadi Rosnah Mat Aris. 

Contohnya gambar di atas. Kecantikan semulajadi Elly memang terserlah tetapi apabila dikenakan make-up, dah jadi kurang sikit. Bukan terus tak lawa, tapi kecantikan tanpa solekan Elly adalah yang terbaik.

Aku rasa banner Leah Dizon ni tidak akan tahan lama. Mungkin bakal menjadi banner Elly Tran Ha tidak lama lagi.

Jika kamu warga Malaysia, tidak kira bangsa, tetapi mempunyai kecantikan dan potongan badan seperti Elly dan masih single, sila e-mel kan aku alamat kamu.

Tak de motif betul entri ini.

Kalau aku lama tidak update, itu maknanya aku menyambut Aidilfitri di Vietnam.

Sekian. 

11 comments:

Hujan Malam said...

haahla..gmbr x makeup lagi cntik..tp ad je org xcntik makeup jd cntik..contohnye artis malaysia..hehe

aremierulez/Amirul said...

hujan malam..
erra fazira tu kalau tak solek pun lawa gak tau...
penah jumpa dulu dia tanpa solekan..

ok.. nak gi vietnam... hehehehe..

DK said...

Haish. Diya tak kenal lah pulak sape elly nih. Tak penah "jumpa" dia dalam internet. Huhu. Amie dah bagitahu ni baru tahu lah sket2.

Ada search denise tuh. Mak aihhh. Mantap woh breast die. Hahaha.

aremierulez/Amirul said...

diya..
tak pelik la kalau diya tak pernah jumpa dia sbb dia ni famous kat website luar negara je. ntah nape website malaysia ni kalau hal-hal mcm ni, diorang tak kan dpt tau..
pelik gak...

hehe..
tak sangka lak diya search denise tu. mantap kan breast dia? dia kata breast dia ori. tak bedah2 punye.

denise tu pun satu. tak tau mana asalnya. kejap itali, kejap rep checz.. ntah mne yg btul..

Anonymous said...

aku lula...

bentuk lurah idaman ni nai...mantop+pejal+tegang...wakaka

aremierulez/Amirul said...

lula..
aku tunggu je kau komen...
hahaha..

dah try search denide milani tak?

en_me said...

ammvoiii abang amir itewww..

aremierulez/Amirul said...

en_me...
hehehehe...

wikwiki said...

haha..yeah..terbaek dari warmness on the soul...

Anonymous said...

err sori nak menyampuk,
kalau ada awek lawa 2 yang suka tologn orang espesiali, tolong2 lah passkan number nset anda ke alamat ini
901to300@gmail.com

kalau bleh kasi gambar skali.......ehehee

aremierulez/Amirul said...

wikwiki:
yes!

anonymous:
amboi... betul2 kau ni...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...