Belilah Novel Aku!!!!

Thursday, July 1, 2010

The Ultimate Porn King

Not a prom queen.

Kalau di Hong Kong, kita ada Edison Chen.

Edison Chen

Siapa yang tak kenal Edison Chen, artis yang akan mencecah umur 30 tahun oktober ini terlibat dalam satu skandal seks dimana gambar dan video lucahnya bersama beberapa orang artis wanita Hong Kong yang popular tersebar seantero dunia.

Semuanya bermula apabila gambar lucahnya bersama Gillian Chung, salah seorang ahli kumpulan Twins,  tersebar pada 27 Januari 2008 di satu website forum di Hong Kong. Dengan pantas gambar itu di foward ke website forum yang lain.

Gillian Chung

Keesokan harinya, lagi gambar lucah Chen bersama artis lain pula tersebar di alam maya. Keadaan semakin kecoh. 29 Januari, gambar dengan resolusi lebih tinggi pula telah tersebar dan kali ini dengan lebih nyata pelayar internat mampu meneka siapa empunya badan yang berbogel di dalam gambar tersebut.

Gambar-gambar tersebut menunjukkan yang Edison Cheng bukan sahaja bersama seorang wanita, tetapi lebih dari itu. Antara perempuan yang terlibat di dalam gambar-gambar tersebut ialah Gillian Chung (104 keping gambar), Bobo Chan (116), Cecilia Cheung (143 --- juga merupakan isteri kepada Nicolas Tse), Rachel Ngan (13), Mandy Chen (40), Candice Chen (48) dan Vicky Yeung (3) dengan kesemuanya berjumlah 465 keping gambar.

Cecilia Cheung

Dikhabarkan, masih ada gambar yang lain dengan beberapa artis lain yang sebelum ini berkerjasama dengan Chen yang masih belum sempat tersebar kerana si penyebar telah ditahan oleh pihak Polis Hong Kong dan Interpol.

Akibat skandal itu, Edison Chen telah kehilangan tajaan dari Manhattan Titanium, Pepsi, Standard Charted Bank, Samsung, Levi's dan Hong Kong Metro.

Di Amerika, kita ada Tiger Wood. Ngaum!!!

Eldrick Tont Woods a.k.a. Tiger Woods

Siapa yang tak kenal Tiger Woods, pemain golf yang paling berjaya dalam sejarah. Woods merupakan pemain golf yang menghuni ranking pertama dunia paling lama dalam sejarah.

Pada 25 November 2009, The National Enquirer telah mengeluarkan kenyataan yang menyatakan Woods mempunyai skandal dengan seorang pengurus kelab malam, Rachel Uchitel. Sehari kemudian, Tiger Woods telah mengalami kemalangan kerana S.U.V. yang dipandunya telah merempuh beberapa objek sebelum merempuh sepohon pokok tidak jauh dari rumahnya.

Elin Nordegren

Woods menyatakan yang ianya berlaku kerana kecuaian pemanduannya, tetapi ada saksi yang menyatakan yang isterinya, Elin, telah mengejar Woods dengan salah satu kayu golfnya dan menyebabkan Woods kemalangan.

Woods kemudian menarik diri dalam semua pertandingan golf sepanjang baki tahun 2009.

Tidak lama kemudian, US Weekly telah mengeluarkan satu gossip yang mendedahkan perhubungan sulit 2 setengah tahun antara Woods dengan seorang cocktail waitress, Jaimee Grubbs. Mesej suara antara Woods dan Grubbs telah disebarkan dan Woods terus meminta maaf pada hari yang sama.

Tidak lama kemudian, lebih sedozen wanita membuat pengakuan yang mereka pernah melakukan hubungan seks bersama woods. Ada di antaranya ialah pelakon porno. Ada juga sesetengahnya ialah minor celebrity.

Ada sesetengahnya yang membuat pengakuan yang Woods melakukan hubungan seks dengan mereka tanpa apa-apa alat pencegahan (kondom la...). Ada juga yang membuat pengakuan yang mereka mempunyai rekod video seks dan gambar ketika mereka melakukan hubungan seks dengan Woods. Ada juga yang mengaku yang mereka mempunyai anak luar nikah hasil hubungan seks mereka (sudah tentu kerana tidak menggunakan kondom).

Woods mendapatkan perintah mahkamah untuk menghalang semua gambar dan video yang melibatkan dirinya dengan mana-mana perempuan yang telah dikaitkan dengan beliau, disebarkan di internet atau mana-mana media cetak.

Sepanjang skandal seks Woods terdedah, kebanyakan penaja menarik kembali tajaan mereka keatas Woods. Antara penaja yang menarik penajaan mereka ialah Gillete, Accenture, AT&T, General Motors dan Gatorade. Menurut Pady Power, Woods kehilangan hampir 75 juta wang penajaan.

Pada 19 Februari 2010, Woods akhirnya membuat pengakuan yang ditelah curang kepada isterinya. Dia telah hilang kesedaran dirinya dan beranggap dia boleh berbuat apa sahaja tanpa apa sekatan kerana beranggapan popularitinya dan kejayaannya mampu menutup keburukannya.

Isterinya kini sedang dalam proses untuk meminta penceraian dari Woods.

Jangan pandang rendah Asia Tenggara. Memperkenalkan, Ariel Peterpan.

Ariel Peterporn

Ariel atau nama sebenar Nazril Irham merupakan penyanyi sebuah band, Peterpan. Band ini mula terkenal di Malaysia dengan single 'Mungkin Nanti' pada sekita tahun 2004.

Pada awal bulan Jun, ketika dunia sedang menantikan kemunculan Piala Dunia 2010, kita semua telah dikejutkan dengan dengan kemunculan 3 video lucah yang melibatkan Ariel dan Luna Maya (2 video) dan Cut Tari

Luna Maya

Luna Maya, pada umunya ialah teman wanita Ariel, tidak mengiakan atau menafikan tentang video tersebut. Ariel kini ditahan di dalam penjera dan dikatakan sudan mencipta 2 buah lagu semasa ditahan di dalam penjara.

Akibat penyebaran video tersebut, pihak syarikat Lux telah menghentikan iklan yang melibatkan Ariel dan Luna Maya.

Cut Tari

Cut Tari kini telah mendirikan rumah tangga bersama Johannes Yusuf Subrata, telah ditamatkan kontrak dari mengacara rancangan Infotainment Insert.

Dikhabarkan, Ariel juga telah menjalinkan hubungan seks dan merakamkan video bersama 32 artis yang lain. Inspirasi dari Edison Chen mungkin?

Antara nama lain yang turut dilibatkan dengan video seks bersama Ariel ialah Ratu Felisha, Aura Kasih, Andhara Early dan vokalis band SHE, Melly Herlina.

Malah, nama Bunga Cinta Lestari, isteri kepada aktor Malaysia Ashraff Sinclair, juga dikaitkan sebagai salah seorang daripada 32 orang yang turut terlibat dengan Ariel.

Penyebaran video seks Ariel telah menimbulkan fenomena di seluruh dunia sehinggakan Paris Hilton dan Maria Ozawa juga sibuk mencari video tersebut. Dan Maria Ozawa sudah pun berjaya mendapatkan video tersebut dan menontonnya. Maria Ozawa telah pun mengesahkan kenyataan tersebut di akaun rasmi Twitter miliknya:

“Guys, after 2 day search on the web, today I got the real video of peterporn ? Many thanks for my follower in indonesia who give the link..,”

Malahan, Vicky Vette, seorang pelakon porno dari Amerika, ingin bertemu dengan Ariel setelah menilai video seks tersebut dan teringin melakukan video seks bersama Ariel.

Selepas kejadian video seks ini, Ariel Peterpan kini digelar Ariel Peterporn. Tapi tak salah kalau Ariel menukar nama band tersebut kepada 'Peterporn' kerana Ariel tidak lagi boleh menggunakan nama 'Peterpan' untuk band-nya.


Pada awal pembabitan karier nyanyiannya, Ariel pernah dikaitkan dengan satu gossip dimana dia telah pun menyebabkan teman wanitanya mengandung luar nikah dan terpaksa berkahwin dengan lelaki lain.

Dulu, mungkin para peminat akan mempertahankan Ariel kerana personaliti sucinya. Sekarang, bagaimana?


Ada beberapa persoalan aku ingin ajukan di sini.

Kenapa perlu dirakam adegan seks kamu dalam bentuk video ataupun gambar? Untuk kenangan? Untuk dilihat kembali ketika berjauhan?

Sebagai seorang celebrity, adalah tidak wajar mereka merakamkan aksi seks mereka kerana dengan teknologi terkini, sudah pasti ia mudah tersebar di ruang internet. Kalau orang kebiasaan, mungkin perkara ini tidak akan menjadi hal. Tetapi mereka celebrity. Bila video ini telah tersebar, reputasi dan kredibiliti mereka akan tercalar, kehilangan peminat dan juga bakal menggugat periuk nasi mereka di masa hadapan.

Dua persoalan lagi, aku mahu dengar pandangan kamu pula.

1. Antara mereka bertiga, yang mana satu layak mendapat gelaran The Ultimate Porn King?
2. Kalaulah di Malaysia juga akan timbul perkara seperti ini, siapakah yang mempunyai potensi untuk menjadi The Ultimate Porn King versi Malaysia?

Ini aku belum sentuh skandal seks pemain Chelsea, John Terry dan Ashley Cole.

7 comments:

Diya said...

Rasanya diya ada baca lam bipop kot, yg die tunjuk alkisah artis lelaki agak "paranormal" yg amie sebut sume tuh [yg paling utama kes ariel]. Memula tgk gamba edison chen, terkejut jap. Ingatkan die pelakon hk yg diya minat. huuuu nasib bukan. muka lebih kurang sama dengan louis koo =D

Btw, untuk 2 soalan tu. Diya rasa tiger woods patut menjulang gelaran tersebut [hakhak menjulang tak tahan]. Dan kalau m'sia, aiseymannn tak tahu le diya. Jangan shaheizy sam sudahhhh =p

aremierulez/Amirul said...

Sebenarnya banyak lagi. Tapi saje je ambik 3 orang ni sebab ni kes yang paling baru dan yang paling banyak timbul kan kontroversi. Lagipun 3 kes ni pun senang nak cari info dan saya memang follow kes Edison Chen dengan Tiger Woods ni

Tiger woods. Thank you for your vote.

Saya pun berharap bukan dia sebab dia antara pelakon lelaki baru yang betul-betul boleh berlakon. tak macam sesetengah yang banyak jual muka jambu je :)

Diya said...

kannnnn. diya still terbayang2 lakonan die dalam kl drift 2, fuuuu berlakon jadi jahat yg sebetulnya jahat. lain bebeno dari nan sempit. tak faham cemane die leh buat muka jahat yg erhh takde cahaya keimanan langsung hakhak. aaron aziz tu pun diya nampak muka die still golongan baik sikit [dalam cite tu lah]

oopsss sorry terpesong entri =p

aremierulez/Amirul said...

Ada satu drama, sam ni berlakon jadi anak derhaka. memang mantap gila...

hannah yunos said...

nak cd ariel..nak semua.nk tgk same ke dia pnya skill.wahahaahhahaa

aremierulez/Amirul said...

hahaha...
skill tak best mana pun.

hebat lagi aku... hahaha..

malaysia baru said...

Zina hanya menjatuhkan martabat perempuan...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...