Belilah Novel Aku!!!!

Wednesday, September 28, 2011

Kerjalah


Hidup ini perlu kerja.

Kalau tak kerja, mana nak dapat duit.

Kalau tiada duit, mana nak beli kelengkapan harian.

Tapi nak dapat kerja yang seronok, bukan mudah.

Bila dapat kerja yang seronok, management pula yang annoying.

Apa boleh buat, dunia ini penuh dugaan.

Kita tak kan dapat semua benda yang kita idamkan.

Harap aku terus bersabar menempuh dugaan ini.

Amin!

===============

Dan aku masih ingat pesanan mentor aku pada hari pertama aku berkeja:

"‎LOVE YOUR JOB, BUT NEVER FALL IN LOVE WITH YOUR COMPANY 'COZ U NEVER KNOW WHEN THE COMPANY STOPS LOVING YOU"

5 comments:

ReDiculousLy said...

dulu ms study x sbr je nk keje...konon nk pegang duit sendiri...ni da keje, mcm2 la mslh plak kn....sabo jela...

p/s: best la ayat mentor ko tu...;p

pjah said...

i love my job ..walaupun dah tau memang akan tempuh bebagai cabaran dan dugaan ngan kerenah pesakit.=D

Amirul (aremierulez) said...

Rediculously:
Haha.. sama la.. Konon dah ada duit snediri, syok. Rupanya bila ada duit pun, sesak masalah

Sayangnya mentor aku pun dah resign sebab management yang mendesak dia

Pjah:
Nurse memang perlu macam tu. Kena banyak sabar

Fairuz said...

Kalau macam tu, kau patut latih seorang protege dah sekarang. Haha..

Amirul (aremierulez) said...

Fairuz:
Aku hanya akan dapat protege kalau aku dah resign. Bila dah resign, company cari pengganti aku dan suruh aku latih protege aku tu sebelum aku chow

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...