Belilah Novel Aku!!!!

Monday, October 8, 2012

"Whistle" Itu Adalah "Burung Punai"

Salah seorang kawan aku, seorang awek, cukup suka lagu Whistle. Sesiapa yang tak tahu, lagu ini lagu nyanyian Flo Rida.

Aku sebenarnya tak pernah dengar lagu ini. Tapi awek ini selalu sangat nyanyikan lagu ini sambil bersiul-siul mengikut siulan dalam lagu Whistle tersebut.

Oleh disebabkan aku sudah lama tak dengar Hitz.FM, radio yang terlampau banyak mengeluarkan lagu Hip-Hop dan RnB yang membosankan, maka lagu ini sangat asing bagi aku.

Maka aku pun bertanya kepada awek tersebut.

"Tajuk lagu ni Whistle. Yang nyanyi lagu ni Flo Rida. Catchy lagu ni. Awak try dengar la."

Sebenarnya mood aku nak mendengar lagu ini sudah terbantut sikit bila aku tahu yang Flo Rida yang nyanyi lagu ini. Aku memang menyampah dengan lagu-lagu jenis bajet gangsta rapping ini.

Tapi kalau dibandingkan dengan Pitbull, aku lagi benci Pitbull. Kalau Flo Rida sama Pitbull ni jalan depan aku, aku akan lempang Pitbull dulu.

Maka bila aku balik rumah, aku pun carilah lagu tersebut dekat Youtube


Blow my whistle? Aku mula rasa semacam juga dengan lagu ini. Maka aku pun search lirik lagu ini.

Can you blow my whistle, baby?
Whistle, baby, let me know
Girl, I'm gonna show you how to do it
And we start real slow
You just put your lips together
And you come real close
Can you blow my whistle, baby?
Whistle, baby, here we go

Rupa-rupanya "whistle" yang dimaksudkan oleh Flo Rida dalam lagu ini ialah kemaluan beliau sendiri. "Blow my whistle" bermaksud "blow job-lah aku". Memang tak hairanlah sebab memang kebanyakan lagu Flo Rida memang banyak maksud double meaning (kebanyakan ataupun semua?).

Maka esoknya, aku pun bercerita pada awek tersebut makna lagu Whistle. Awek tu kemain marah dengan aku. Katanya aku berfikiran kotor sebab fikir lagu itu lucah.

Masalahnya, bukan aku yang berfikiran lucah. Dah si bangsat Flo Rida yang buat lagu lucah, aku pulak yang kena marah. Kalau tak percaya, korang boleh google semua lagu Flo Rida. Semua lagu dia ada bau seks.

Maka dengan ini, aku semakin benci dengan Flo Rida dan hip-hopers, rappers dan penyanyi RnB yang bajet macam power tapi buat lagu macam lahanat. Buat lagu lirik lucah, video klip penuh perempuan seksi, menunjukkan bling-bling. Ini  memang jenis artis celaka. 

Flo Rida kini masuk dalam senarai artis yang aku benci tahap maksimum.

5 comments:

Anonymous said...

hahaha.... aq y lurus bendul ni pun dpt tgkap lirik lgu tu... ni must kes xphm bhs inggeris.. bek aq lyn lgu oh my english~ lalalalalalala~

Amirul (aremierulez) said...

Mungkin awek ni dah malu kot..
Sebab tu dia tak nak mengaku lagu ni lucah maksudnya

Knight of Night said...

bodoh gile sape xpecaya benda ni mirul.
obvious kot, pekejadah flo rida nk buat pasal tiup wisel pengadil tu kn, haha

Amirul (aremierulez) said...

Entahlah...
Mungkin dia lambat pick-up kot...
hahaha

zaki said...

Mungkin awek tu paham mksud ko tapi marah sbb hobinya terkantoi...
Opsss

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...