Belilah Novel Aku!!!!

Monday, February 23, 2015

Mini Cerpen #1

#1
"Yang... Boleh abang kahwin lain?"
"Boleh... Tapi langkah mayat saya dulu."
"Okay."
Si suami terus menikam isteri sampai mati


#2
"Jangan sombong sangat. Nanti kahwin dengan penagih."
"Memang saya nak kahwin dengan penagih pun. Penagih cinta saya."


#3
"Encik nak order apa?"
"Saya nak hati awak."
"Encik ni bodoh ke apa? Order makanlah. Takde masa aku nak layan romantik kau ni."


#4
"Awak makin cantik sekarang."
"Sebelum ni?"
"Cantik. Tapi perangai tak senonoh."


#5
"Kenapa emak tak bagi saya pakai tudung? Kan elok menutup aurat?"
"Engkau tu lelaki. Jadah apa nak pakai tudung."


#6
"Semalam saya mimpi kita berdua kahwin tau?"
"Sudah la, Faiz. Saya dah ada anak dua ni. Bila awak nak move on ni?"


#7
"Setakat pukul curi, boleh la! Cuba one-on-one."
"Kau marah siapa ni?"
"Triple H. Dia pukul curi The Rock tadi."


#8
"Kenapa saya call banyak kali, awak tak jawab?"
"Maaf, Encik Azman. Saya solat Jumaat tadi. Encik Azman tak solat ke?"


#9
"Baik abang cakap, siapa Rozita ni?"
"Kiah dah kenapa? Rozita tu kan madu awak. Awak lupa ke saya kahwin dua?"


#10
"Sudahlah. Jadikan ia ikhtibar untuk masa depan kau."
"Masa depan mendanya? Aku nak kena hukum gantung 2 jam lagi ni"


#11
"Jangan tinggalkan Kiah, bang! Jangan tinggalkan Kiah."
"Kiah dah kenapa ni? Abang nak pergi kerja la."
"Oh. Ok. Bye"


#12
Siapa kau? Doktor? Majistret? Artis?"
"Saya artis & majistret."
"Apa? Macam mana pulak tu?"
"Sebab saya Akim & The Majistret."


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...