Belilah Novel Aku!!!!

Thursday, June 28, 2007

YOU LOOK SO CUTE WITH HAIR LIKE.... WAIT!!!!! WHERE THE HELL IS YOUR HAIR???

Selepas kontroversi "saya rasa bodoh bila cakap bahasa melayu", kini Sharifah Amani datang lagi dengan bentuk kontroversi terbaru.... Kepala Botak!!! Amani membotakkan rambutnya kerana memberikan komitmen dalam filem terbaru Yasmin Ahmad, Mualaf. Macam-macam la ko ni amani...
Apa perasaan anda apabila fesyen rambut ini menular ke seluruh Malaysia dan menjadi ikutan semua gadis sunti & tak berape sunti, anak dara & anak yang dah hilang dara walaupun belum kawin, mak anak, janda berhias, nenek-nenek dan sekalian wanita??

Apa perasaan anda apabila awek, girlfriend, makwe, kekasih hati, marka anda datang dating dengan rambut botak macam ni sambil berkata "bang/darling/papa/hubby/by/dy (pilih mana2 yang berkenaan)..... cantik tak stail saya yang baru ni???"

Macam pernah ku lihat.... Tapi di mana ya??? Macam dalam salah satu scene dalam cerita Planet Of The Apes aje?? Hehe...

Apa-apa pun, amani dah pun mengundang kontroversi apabila ada beberapa mufti mengatakan yang pompuan haram membotakkan rambut... Entah la.. bab-bab agama ni aku serahkan pada yang pakar..

Mak aku pun dulu suka gak dengan amani nih. Kira kalau aku bawak amani balik rumah dan cakap "Mak, ni bakal menantu mak", mesti mak aku setuju. Tapi sejak gambar botak ni keluar, memang sah-sah la mak aku reject dengan laju nya.

Amani, nape la kau tak habis-habis suka buat kontroversi?? Dulu aku minat jugak kat kau, tapi sekarang.... hilang la selera.... hilang dah kau punya cute & sweet kau tu..

Cukup-cukup la buat kontroversi. Pakai la minyak bon banyak, cepat sikit tumbuh rambut tu. Cepat kembali cute... jangan la botak lagi...

===================================================

Final exam intersessi dah berakhir... Aku nak HIATUS 3 - 4 hari ni....

H I A T U S


Wednesday, June 27, 2007

R.I.P. CHRIS BENOIT

Macam tak percaya je tapi kalau dah ajal nak cakap apa kan. Terkejut aku bila aku bukak web WWE masa isnin pagi dan ternampak tulisan tertera yang salah seorang ahli wrestling yang otai, Chris Benoit, sudah takde lagi. Dia Sekeluarga di jumpai mati kat rumah..
baca la kat bawah ni...

Chris Benoit telah temui mati di kediamannya di Fayetteville, Georgia pukul 2.30 pm.
Chris Benoit telah di temui mati bersama isterinya, nancy daus dan anak lelakinya yang berumur 7 tahun, daniel.

Polis Fayetteville mengeluarkan kenyataan yang benoit dikatakan telah membunuh isterinya pada hari jumaat, dan kemudian membunuh anaknya pada hari sabtu sebelum membunuh diri pada hari isnin.

walaubagaimnapun, ada pula hasil siasatan dari pihak lain yang menyangkal kenyataan tersebut dan menyatakan bahawa mereka telah di sekeluarga di bunuh. Ini juga di sokong oleh pihak WWE kerana dia ada menghantar SMS kepada beberapa pekerja WWE yang menyatakan yang dia tidak dapat berlawan pada hari ahad kerana masalah family dan juga hal lain yang tidak boleh dinyatakan di internet. Pihak WWE jugak menentang keras kenyataan tersebut

Aku jugak berharap yang Chris tak bunuh diri dan tak membunuh famili dia. Sebab aku ada tengok video dia dengan famili dia bercuti dan diorang nampak macam One Happy Family je.
Semoga siasatan seterusnya akan menafikan kenyataan tersebut.

Apa pun, tq chris benoit... we will miss the crippler crossface

tak puas hati rujuk la kat link2 kat bawah ni...klik je:

wwe.com

wikipedia: Chris Benoit

Tuesday, June 19, 2007

IS THIS THING FOR REAL??? PART 2

Hari ni aku nak tanye dan bincang dengan korang benda2 yang rase nye korang pun ade dapat jugak kat korang punye e-mel atau pun kat message @ bulletin kat friendster/myspace....

Aku dah banyak kali dapat e-mel yang ni. First time aku dapat e-mel ni masa akhir tahun lepas. E-mel pasal hari akhirat @ kiamat. Betul ke ni...??

Mari baca dan nilai kan nye bersama:

Takutnya!!! sempat ke kita nie ?

a) Mengikut hadith, umat Rasulullah akan hidup selama 1500 tahun...sekarang sudah 1439 =426 + 13 tahun hijrah... daripada ini kita ketahui kita akan bertahan dalam masa 61 tahun lagi.. Jikalau ini benar, bumi akan kiamat pada tahun 2066..

b) Saintis telah menjumpai sebuah planet yang lebih kecil daripada bumi yang menghala ke bumi.. Ia telah dianggarkan bahawa planet itu akan melanggar bumi pada tahun 2014. Amerika akan cuba untuk menukarkan orbitnya dengan menembaknya dengan sebuah roket... Dan saintis juga telah menjumpai sebuah planet yang juga akan menghentam bumi... Ia dianggarkan akan melanggar bumi dalam masa 60 tahun lagi.. Dan planet ini lebih besar daripada bumi... Jikalau ini benar, dunia akan musnah pada tahun 2065....

c) Dan dikatakan kuasa Israel akan mencapai puncaknya pada tahun 2007... Dan kuasanya akan jatuh semula dalam 14 tahun, iaitu tahun 2022,disebabkan oleh penurunan semula Nabi Isa... . Dan hadith mengatakan bahawa Nabi Isa hanya akan hidup selama 40 tahun dan dunia akan kiamat pada hari Nabi Isa wafat.. Jikalau ini benar dunia akan kiamat pada tahun 2062... Dianggarkan Bumi Akan Kiamat Antara Tahun 2062-2066....

Wallahu'alam... Semua ini telah dikaji... Dan yang dipercayai paling tepat ialah hadith yang mengatakan bahawa umat Rasulullah akan bertahan selama 1500 tahun...Kita telah berada di bumi ini selama 1439 tahun... Cubalah anda kirakan sendiri...

Beribadatlah wahai umat-umat Islam sekalian... Sampaikanlah mesej ini kepada semua kenalan Islam anda... Semoga saudara-saudari sekalian akan mendapat rahmat ALLAH S.W.T...

Seingat aku.. masa aku belajar dulu, ustaz dengan ustazah aku tak pernah lak cerita kat aku pasal hadith pasal umat islam akan hidup sampai 1500 tahun aje.. (tak tau la kalau aku tido, main2 dalam kelas atau tak tak tumpu kan perhatian aku masa mengajar...) So sape2 yang tau pasal hadith ni, boleh tak e-mel kat kau tau bubuh tang bahagian komen aku tu...

Dalam e-mel tu jugak ada tulis kita dah hidup selama 1439 tahun... ape maksud nye tu??
kalau kalendar islam tahun ni tahun 1428 hijrah... nape eh dia cakap macam tu???

Pasal planet yang nak langgar bumi ni pun aku tak tau...
ade sape2 tau pasal hal ni tak...?? bg aku artikel @ web link pasal planet ni..

pasal kemuncak kuasa israel.. Israel akan sampai ke kuasa puncak pada tahun 2007.. Tahun ni la kan? tapi aku macam tak rasa yang kuasa Israel memuncak pulak tahun ni.. atau aku tak tengok dan peka pasal berita dunia...??


Satu lagi yang paling aku ingat, ustaz aku ade cakap dulu masa aku sekolah agama....

"Manusia tidak boleh meramal hari akhirat... tak de siapa pun yang tahu bila hari kiamat kecuali Allah S.W.T. sahaje yang mengetahui.."

Ha..!!!! kita tak leh ramal hari akhirat.. ni yang buat aku sangsi ni pasal ke sahihan e-mel ni.. nak percaya sangat pun seram gak.. boleh murtad kan kalau kita percaya benda lain selain dari Allah..

So ape pendapat korang...Kalau ada sape2 tau pasal hadith yang umat Islam akan hidup 1500 tahun tu, tolong bagi kat aku eh.. aku nak kaji dalam2 nih... mari bincang...

Sunday, June 17, 2007

SONG OF THE WEEK + LEGEND SONG +

Song : Take on Me
Band: A - Ha

About The Band
A-ha is a Grammy Award-nominated band from Norway. They are the best selling Norwegian band around the world with a total of 40 million records sold. They rose to fame during the 1980s, but continued to be globally successful in the 1990s and 2000s. The trio, composed of lead vocalist Morten Harket, guitarist Paul Waaktaar-Savoy,(Pål Waaktaar until his marriage in 1994) and keyboardist Magne Furuholmen, formed in 1982 and left Norway for London in order to make a career in the music business. They chose the studios of musician, producer and soon-to-be-manager John Ratcliff, because it had a Space Invaders machine. The origin of the name "a-ha" comes from the lyrics of an early song ("Nothing To It"). After checking dictionaries in several languages, they found out that "a-ha" was an international way of expressing recognition, with positive connotations. It was short, easy to say and unusual.

About the Song and Video
"Take on Me" is a song by the Norwegian band a-ha. The song is a track from a-ha's first album, Hunting High and Low, released in 1985 . The music video for the song first aired in 1985 on local Boston music video station V66, and then subsequently on MTV. The innovative video was an amalgamation of rotoscope-style animation and live-action. The video was inspired by the animated film "Commuter" created by Michael Patterson, and the movie Altered States.

We're talking away
I don't know what
I'm to say I'll say it anyway
Today's another day to find you
Shying away
I'll be coming for your love, OK?

CHORUS:
Take on me, take me on
I'll be gone
In a day or two

So needless to say
I'm odds and ends
But that's me stumbling away
Slowly learning that life is OK
Say after me
It's no better to be safe than sorry

CHORUS

Oh the things that you say
Is it live or
Just to play my worries away
You're all the things
I've got to remember
You're shying away
I'll be coming for you anyway

CHORUS



Wednesday, June 13, 2007

IS THIS THING FOR REAL???

Aku rase korang mesti penah dapat ayat2 ni kat e-mel atau pun kat message @ bulletin kat friendster/myspace....

aku dah banyak kali dapat tapi aku buat tak tau je. Tp semalam tetiba, aku terpikir... "betul ke benda alah ni?"

mari kita renungkan sama2 dan korang tengok betul ke tak atau ade jadi dalam hidup korang tak....

ni la lebih kurang ape yang aku dapat:

Sesuatu yg anda tak perasan atau terfikir

1. Sekurang-kurangnya ada 5 orang dalam dunia menyayangi anda dan sanggup mati kerana anda.

Hah? Ye ke? sape plak yang sanggup mati untuk aku ni? aku rase mcm tak de je... maybe parents aku kot.. tp baru 2, lagi 3 sape eh? kawan2 maybe? sape??? mengaku la wei!!!

2. Sekurang-kurangnya ada 15 orang dalam dunia ini menyayangi anda dalam beberapa cara.

15? bnyk gak orang sayang kat aku... ok! parents aku dah 2 orang, abang aku.. baru 3 beb... siapa lagi 12 tu?banyak nye!!! biar betul. mungkin aku ade kawan yang betul sayang kat aku (TQ kepada kawan2 yang sayang kat aku tu.. I really appreciate friends that remember me & love me..)
tapi still satu figure yang besar..menyayangi anda dalam beberapa cara.. Wow!! banyak cara orang sayang aku... macam mana la tu yek?

3. Sebab utama seseorang membenci anda adalah kerana dia ingin menjadi seperti anda.

aku rasa orang benci aku sebab tak suka perangai aku ke, aku ada terlepas cakap ke... bukan sebab nak jadi macam aku. aku ni bukan ada ape pun sampai orang nak jadi macam aku..

4. Senyuman daripada anda boleh membawa kebahagiaan kepada seseorang, walaupun dia tidak menyukai anda.

wwwaaa..... orang ni tak suka aku, tapi bila aku senyum orang ni bahagia.. okeh!! aku rase aku boleh list down orang yang tak suka aku tapi aku tak leh list down dalam ramai2 tu sape yang suka tengok senyuman aku... siap bawak kebahagiaan lak tu... huihui.... manis pulak senyuman aku ni...

5. Setiap malam ada seseorang mengingati anda sebelum dia tidur.

yang pasti bukan awek sebab aku takde awek. yang ni btul2 aku tak tau. aku rasa mak aku je sebab mak aku cakap,

"mama selalu ingat kat anak2 dia dan doakan keselamatan & kebahagiaan anak2 mama..."

okeh, yang ni aku terima kot..

6. Anda amat bermakna dalam hidup seseorang.

sekali lagi, yang pasti bukan awek. sape ye? aku amat bermakna dalam hidup orang ni.. besar influence aku dalam hidup orang ni. I wonder who he/she is....???

7. Kalau bukan kerana anda,seseorang itu tidak akan hidup bahagia.

wow!! aku telah menyebabkan orang ni bahagia!!! sape orang ni?? adakah pesakit jiwa di hospital bahagia? aku tak tau...

8. Anda seorang yang istimewa dan unik

istimewa? unik? okey, aku tak unik sebab aku tak de super power macam watak heroes. My frens, btul ke aku unik & istimewa? ape yang unik dan istimewa pasal aku ni??

9. Seseorang yang anda tidak ketahui menyayangi anda.

yang ni aku rasa betul kot (merujuk kepada fakta no. 4, 5, 6 & 7.. dr td ckp aku boleh bahagiakan orang) tp sape yang sayang kat aku tu? secret admire ke? best nye!!! (mimpi la ko mirul oi..)

10. Apabila anda membuat kesilapan yang sangat besar, ada hikmah sebaliknya.

yang ni aku setuju. Pernah jadi kat aku maybe penah jugak jadi kat korang.

11. Sekiranya anda merasakan anda dipinggirkan, fikirkan semula;mungkin anda yang meminggirkan mereka.

maybe kot tapi setakat ni tak pernah rasa terpinggir.. kecuali bila aku beberapa di tempat / kawasan tertentu je..

12. Apabila anda terfikir anda tidak mempunyai peluang untuk mendapatkan sesuatu yang anda ingini,mungkin anda tidak akan memperolehinya, tetapi sekiranya anda percaya pada diri sendiri lambat laun anda akan memperolehinya.

aku selalu pikir macam tu tapi setakat ni aku belum dapat lagi peluang macam tu.. Maybe belum rezeki aku lagi kot... Korang macam mana?

13. Kenangilah segala pujian yang anda terima. Lupakan segala maki hamun, caci umpat cela.

Siapa yang dalam dunia ni nak ingat bila kena maki. Mesti la nak ingat bila kena puji. Tapi biasanya la kan, kita akan lebih ingat bila kita kena maki dari puji.. Kadang2 siap ingat lagi sape yang maki kita dan hai pun berdendam lalu berkata lah hati...
"babi punya manusia... I will get my revenge"

14. Jangan takut untuk meluahkan perasaan anda; anda akan merasa senang bila seseorang mengetahuinya.

Yang ni aku setuju sebab bila aku suka kat pompuan tu, aku terus cakap (kecuali kalau aku tau yang dia dah ade balak, aku penda, je la... jangan main keruh, beb!) Tapi bab2 cinta je la, bab lain tak pernah aku praktik kan lagi.. korang macam mane?

15. Sekiranya anda mempunyai sahabat baik, ambillah masa untuk memberitahunya yang dia adalah yang terbaik.Hanya seminit diperlukan untuk mendapat sahabat baik,sejam untuk menghargainya,sehari untuk teman tetap paling setia.walaupn punya harta yang banyak,teman tetap paling berharga.

Yang ni memang benar la. Bukan senang nak cari sahabat sejati. kawan memang ramai tapi kawan yang betul2 sejati tak ramai. Hanya kita yang tau sape sahabat sejati kita. Kepada kawan & sahabat sejati aku (aku tak payah mention nama kot, you know who you are, my real frenz) Thanks for being a friend of mine....

Ok.. Ape pendapat korang pasal artikel kat atas ni? Sila la komen yang no 1 sampai 9 tu. Korang agak ade ke orang sayang kat aku sampai sanggup mati? Orang ingat kat aku sebelum tido? Admire kat aku? Aku buat orang bahagia? Ape istimewa & unik nye aku ni? Atau benda ni ade jadi kat korang? Sila lah komen....

Tuesday, June 12, 2007

LFC NEWS: NEWS ABOUT LIVERPOOL'S PLAYER

Read the news of some LFC's Player of the moment.. and some comment from me..
GERRARD: I NEEDED A BREAK
Steven Gerrard has confessed he is desperate for a rest after two years of near constant football.

The World Cup denied Gerrard a break last summer, and the Liverpool skipper admits he is feeling the effects after another gruelling domestic season.

"I desperately need a rest, it's as simple as that. I'm worn out," he said. "Two and a half weeks off after the World Cup wasn't enough to prepare for a hectic season which included going all the way in the Champions League final and playing for England.

"It's been a difficult season for me, but I'm getting married next week and I've got four weeks to try and put my feet up.

"The international players get an extra week and I've got to make the most of it to make sure I'm in good shape for the new season.

"Demands on players at the highest level can be excessive. It's a no-win situation because the more success you have the more games you have to play.

"But it's going to be a big season next year for club and country. Domestically Liverpool have to improve and for England we have to build on recent performances and make sure we qualify for Euro 2008."

My comment: You deserve a rest captain stevie G's. U have being the best player in the season. Please rest and get back your strength because next season is the perfect time for LFC once again become the league champion...

KEWELL SET FOR STRIKING ROLE

Australia coach Graham Arnold plans to unleash Harry Kewell up front in the Asian Cup in a bid to increase his side's goalscoring prowess.

The Socceroos go into next month's competition having failed to score more than twice in any game since last summer's World Cup.

"I want Kewell to be a finisher not a provider," said Arnold. "I want him to play in a central attacking role at the top of the diamond, just behind Viduka.

"With Marco Bresciano on the left and Mile Sterjovski on the right providing the service, and Kewell playing off Viduka in the hole, I am confident that we will solve our scoring problem at the Asian Cup."

My comment: Yeah, kewell. Show the real "YOU" in asia cup. Do well for the aussie and then come back to anfield to fill the left wing positon... It's been a while since we see LFC have a good left wing.. Score as many as you want with the aussie and than do the same thing for LFC next season.. You can do it!!!!

VORONIN: I'M NO BENCH-WARMER


Liverpool new striker Andriy Voronin has spoken of his determination to force his way into Rafa Benitez's first team.

The Ukrainian striker will arrive at Melwood for pre-season following his free transfer from Bayer Leverkusen.

"I haven't made this decision to just sit on the bench," said the 27-year-old. "I will be coming to get into the team and form a partnership with someone."

My comment: You have a good spirit, man!! Do well for LFC, score as many as you can. Dont ever become like four fellow country-man in Chelsea...

Sunday, June 10, 2007

SONG OF THE WEEK +ENGLISH HITS+

DYING IN YOUR ARMS
TRIVIUM


I'm wearing thin wearing out becoming weak
Holding hands with this rope she's my self-destructive
Bleeding disease the things that makes it hard to breathe
But if I shoved you far away
This addict just starved again asphyxiated

[Chorus]
And now I see it's you that's tearing me ensnaring me
This is me dying in your arms I cut you out now set me free

Lynched high above what used to be
In her gallows built for me
So I escaped cut this noose around my
Neck I break free to see the things you blinded me
And I shoved you far away
Now I live the life
I dreamed of
You're dead to me

[Chorus x2]

You poisoned my life
So I take this knife
And I cut you out
Cut you out

[Chorus x2]

Thursday, June 7, 2007

ALBUM TERBARU SPIDER - BINTANG 12 - BEST BEB!!!


Selain tengah layan album LP yang baru, aku tengah layan satu lagi album dari band rock tempatan.. Yeah.. SPIDER.. Album baru diorang - BINTANG 12 - ni memang best.. Nampaknya sekali lagi Tam & frenz berjaya membuat satu lagi labum yang best.. Boleh di katakan semua album Spider (kecuali 1st album) semua sedap & lagu2 diorang memang masyuk la...
So, pegi beli kaset diorang & layan... Mesti puas hati beb.. Jangan nak layan artis barat je.. Band tempatan kite pun ade yang berkualiti... kalau bukan kite yang sokong band kite, sapa lagi kn? akan akan review album Bintang 12 ni next week... sekrang sibuk.. jumaat gua ade test...
Aku gak tengah nak layan dua lagi band tempatan kita, The Times, tajuk album diorang Nada Melankolik Malaya & Republic of Brickfield, Ganjaran... Pun akan aku review kan album diorang kat blog ni....
CHECK IT OUT, OK!!!! SUPPORT BAND MALAYSIA... (tapi kalau sampah macam newboyz ke, spin ke, spoon ke, scoin ke.... tak payah la... layan yang berkualiti je)

Tuesday, June 5, 2007

NEW LIVERPOOL FC AWAY KIT UNVEILED

Liverpool FC secara rasminya telah mengumumkan dan melancarkan jersi away mereka yang terbaru.

Adidas telah menyingkirkan jersi away warna kuning yang LFC pakai sebagai jersi away untuk memberi laluan kepada jersi away yang menggunakan warna tradisional (untuk jersi away la) berwarna putih, merah dan nombor pada jersi pulak warana hitam..

Aku lebih suka jersi away LFC dalam warna putih,, dan kebanyakan fans LFC kat England pun sama. Harap2 adidas tak buat jersi away warna hijau... Buruk weh... LFC fans yang lain, ape pendapat korang....
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...